Diş Ağrısına Ne İyi Gelir ?

Diş Ağrısına Ne İyi Gelir
Diş Ağrısına Ne İyi Gelir

Diş Ağrısına Ne İyi Gelir ? Nasıl Geçer ?

Diş ağrısına ne iyi gelir ? Şiddetli diş ağrısı çekiyorsanız, bu ağrıyı evde kendi yöntemlerinizle geçirmenizin mümkün olmadığını bilmelisiniz. Çünkü mevcut diş ağrınız eğer zonklama şeklindeyse bu ağrı dişinizin içinde meydana gelen sorunlardan kaynaklanmaktadır ve evde kendi yöntemlerinizle geçirmeniz neredeyse imkansızdır.

Diş etinizde kendini kızarıklık, şişlik ve kanama ile gösterebilen tahriş kaynaklı diş ağrısı birkaç gün içinde müdahaleye gerek kalmadan geçebilmektedir. Bu süre boyunca ağrıyan dişinizi zorlamamaya ve sert gıdaları tüketmemeye özen göstermelisiniz.

Bu süre zarfında mümkün olduğunca yoğurt, yumurta ve püre kıvamlı gıdalar tüketmeye özen göstermelisiniz. Bunun yanı sıra diş hassasiyetinizi tetikleyecek tatlı, aşırı soğuk ve sıcak yiyecek ve içeceklerden uzak durmalı ve sigara içmemelisiniz.

Diş ağrısı adına doğru bilinen yanlışların başında; alkol, kolonya vb. ürünlerin ağrıyan bölgeye lokal olarak uygulanması yer almaktadır. Bu tür ürünler diş ağrınızı geçirmeyeceği gibi diş etinizde daha büyük tahribatlara ve hatta yanıklara sebep olabileceği unutulmamalıdır.

Bu gibi durumlarla karşılaşmanız halinde, geceyi çok da güçlü olmayan ağrı kesicilerden yardım alarak geçirmeli ardından ertesi gün alanında uzman diş hekiminize muayene olmalısınız.

Oluşabilecek muhtemel diş ağrılarını ve çürük oluşumunu önlemek adına günde en az 2 kere dişinizi fırçalamalı ve düzenli diş ipi kullanmaya özen göstermelisiniz. Ağız ve diş sağlığınıza yeterli önemi göstermek oldukça büyük önem taşımaktadır.

Yiyecek ve içecek kalıntılarını ve dişinizde oluşan plakları temizlemek adına diş ipi ve ara yüz fırçasından yardım almalısınız. Diş Ağrısına Ne İyi Gelir ? şeklinde internette arama yaptığınız çıkan her sonuçları dişlerinize uygulamamanızı mutlaka diş hekimizinize kontrol ettirmenizi öneririz.

Diş Ağrısı Nedir?

Diş ağrısı, dişin iç kısmında gelişebileceği gibi çevresinde de gelişebilmektedir. Diş ağrısı hemen herkesin hayatında en az bir kere karşılaştığı oldukça sancılı bir süreç olarak bilinmektedir. Ancak pek çoğu, diş ağrısı dayanılmayacak boyutlara gelinceye kadar geçici çözümlere başvurmaktadır.

Bu geçici çözümler, ağrıyı anlık olarak durdurabilir ancak asla kalıcı çözümler değildir. Ancak diş ağrınız için herhangi bir tedaviye başvurmadan önce diş ağrısının asıl sebebi tespit edilmelidir. Diş ağrısına ne iyi gelir? Sorusuna odaklanmak yerine ağrının sebebine yoğunlaşmanız gerekmektedir.

Diş Ağrısı Nedenleri Nelerdir ?

Diş ağrısına ne iyi gelir ? cevabından önce diş ağrısı nedenleri nelerdir, bunları öğrenmemiz gerekmektedir. Dişin özü olan pulpa sinirler, dokular ve kan damarları içeren yumuşak bir madde olarak bilinmektedir. Pulpa sinirleri, vücudumuzdaki en hassas sinirlerin başında yer almaktadır. Bu sebeple pulpa sinirleriniziz bakteriler tarafından istila edilmesi ve apse denilen enfeksiyon gelişmesi halinde diş ağrısı oluşabilmektedir.

Diş ağrısı nedenleri kişiden kişiye değişiklik gösterebilmekle beraber birden çok faktöre bağlı olabilmektedir. Bilinen en yaygın diş ağrısı sebebi diş çürükleridir. Ağız ve diş sağlığınıza, ağız hijyeninize yeteri kadar özen göstermiyor olmanız dişlerinizin çürümesi için uygun ortamı oluşturmaktadır.

Hijyen eksikliği ile beraber ağzınızın içine yerleşen bakterilerin, belirli bir zaman içerisinde dişinizi çevreleyen koruyucu mineyi zayıflatır ve dişinizin çürümesine neden olur.

Bilinen en yaygın diş ağrısı nedenlerini şu şekilde sıralamak mümkündür:

  • Diş eti hastalıkları,
  • Diş minesinin hasar verebilecek boyutta aşınması,
  • Diş çürümesi,
  • Diş apsesi,
  • Diş özünde bakteri kaynaklı enfeksiyon oluşumu,
  • Sinüzit
  • İstemsiz olarak diş sıkma ve gıcırdatma,
  • Sakız çiğneme gibi tekrarlanan hareketler,
  • Diş kırılması,
  • Hasar görmüş dolgu,
  • Yirmilik diş çıkması,
  • Diş teli tedavisi.
  • Diş eti hastalıkları.

Bebeklerde Oluşan Diş Ağrısı Sebepleri

Bebeklerde, diş ağrısına ne iyi gelir ?  özellikle diş çıkarma dönemlerinde şiddetli ağrılar oluşabilmektedir. Bu ağrılar kısa süreli olabileceği gibi birkaç gün de sürebilmektedir. Dişlerin tam anlamıyla yüzeye çıkması ise birkaç ayı bulabilmektedir. Yetişkinlerde ki gibi bebeklerede diş ağrısına ne iyi gelir ? sorusunun cevabını hemen vermek doğru olmaz.

Bebeklerde diş çıkarma esnasında görülebilecek sıkıntıları şu şekilde sıralamak mümkündür:

  • Salya akması,
  • Diş etlerinde meydana gelen şişlikler,
  • Sinirli olma hali,
  • Uygu düzeninde çalkalanmalar,
  • Emme isteğinin azalması,
  • İştahsızlık,
  • Objeleri ısırma isteği,
  • Sık sık kusma,
  • İshal,
  • Yüksek ateş.

Çocuklarda ise diş ağrısı çoğunlukla çürüklere bağlı oluşmaktadır. Çürük beraberinde dişte kırılmaları ve apse oluşumunu beraberinde getirmektedir. Ağız ve diş sağlığına gerekli özenin gösterilmemesi ağız boşluğunun oluşmasına yol açmaktadır.

Çocukların tükettiği aşırı nişastalı veya şekerli yiyecek ve içecekler, bakterilerin dişlerinize zarar verebilmesi için gerekli ortamı hazırlamaktadır. Oluşan bu bakteriler diş çürümelerine neden olmaktadır.

Diş Ağrısı Belirtileri Nelerdir ?

Diş ağrılarının çoğunlukla gece yoğunlaştığı hepimiz tarafından bilinen bir gerçektir. Bunun en önemli sebebi, kan basıncının yatar pozisyondayken başa vuruyor olmasıdır. Bu gibi durumlarla karşılaşılması halinde alanında uzman diş hekiminize başvurmanız büyük önem taşımaktadır.Diş ağrısı başlıca ikiye ayrılmaktadır. Bunlar; zonklayan diş ağrısı ve sabit diş ağrısı olarak bilinmektedir. Bazı insanlarda diş ağrısı sebebe bağlı olarak yalnızca yemek yeme veya dişe herhangi bir baskı uygulanması sonucu ortaya çıkmaktadır. Çürük dişler ise kahverengi veya beyaz bir nokta halinde kendini gösterebilmektedir.Diş çürümesinin il belirtisi genellikle tatlı, aşırı sıcak veya soğuk gıdaların tüketilmesi esnasında oluşan hassasiyettir.Diş ağrısı sebebine bağlı olarak şiddetli veya hafif olabilmektedir. Geceleri daha yoğun hissedilen diş ağrısı, dolgu düşmesi veya diş kırılmasıyla başlayabilmektedir. Ağrının alt çene dişlerinde mi üst çene dişlerinde mi olduğunu saptamak bazen zor olabilmektedir.Diş ağrısı beraberinde şu şikâyetleri de getirebilmektedir:
  • Yüz ve ağız bölgesinde oluşan şişkinlik,
  • Diş etlerinde meydana gelen kanamalar,
  • Soğuğa veya sıcağa karşı aşırı hassasiyet,
  • Ağzınızı belli bir seviyede açabiliyor olmanız,
  • Soğuk veya sıcak uygulanması halinde ağrıda azalma olması,
  • Yüksek ateş,
  • Baş ağrısı.
Diş ağrısının yanı sıra nefes almada güçlük veya yutkunma refleksinde zorluk yaşanıyorsa zaman kaybetmeden alanında uzman bir diş hekimine başvurmanız büyük önem taşımaktadır.Diş ağrısı belirtileri göstermeniz halinde göz ardı etmenizin, daha ciddi ağız ve diş sağlığı problemlerine yol açabileceği unutulmamalıdır.Ankara Diş Kliniği hakkında yapılan yorumları görmek için ve bizden randevu talep etmek için Doktor Takvimi sitesini ziyaret edebilirsiniz. https://www.doktortakvimi.com/fatma-tekin/ortodonti-dis-hekimi/ankara

Denthall Clinic Yararlı Bilgiler

Tüm Blog Yazılarımıza Göz Atmak İster misini ? O halde hemen https://www.denthallclinic.com/blog/ sayfamızı ziyaret edin

Bu web sitesi, yalnızca kişileri bilgilendirmek amacıyla hazırlanmış olup, bu web sitesinde sağlık hizmeti verilmemektedir.

Sitedeki bilgiler hiçbir şekilde hastalıkların tanı veya tedavisinde kullanılmamalıdır. Ayrıca bu sitede yer alan bilgi, uygulama vb. konu başlıklarının bu web sitesinde yer alıyor olması, bu konuların veya başlıkların tamamının veya bir kısmının bizim kliniğimizde uygulandığı anlamına gelmemektedir.

Bu sitede yer alan bazı konular hakkında kliniğimizde hizmet verilmemektedir. Bazı konularda ise hizmet verilmektedir. Bu site bilgi paylaşımı amacı ile düzenlenmiştir. Bu sitede yer alan bazı uygulamalarda bu hizmetin en iyi bizim tarafımızdan verildiğini kanıtlamaz.

Site içeriğinin bu şekilde tanı ve tedavi amacıyla kullanımından doğacak tüm sorumluluk ziyaretçiye, kullanıcıya aittir. Bu siteyi ziyaret eden kişiler bu uyarıları okumuş ve kabul etmiş sayılır. Tıp bilgileri, kullanılan tanı ve tedavi gereçleri hızla değişmektedir. Bir bilgi, yöntem veya gereç çok kısa sürede terk edilebilir. Ayrıca tıpta aynı sonucu almaya yönelik olan, farklı teknik ve bilgiler, değişik uygulamalar olabilir.

Tanı ve tedavide doktorun kişisel deneyimi, yetenekleri belirleyici bir faktördür. DENTHALL PREMİUM CLİNİC bünyesinde yer alan hekimlerin fikir ve görüşleri olduğu gibi aynı konu hakkında farklı görüşlerin de olması mümkündür. Sitedeki bilgiler her gün güncelleştirilemediğinden her bilginin ziyaretçi tarafından doktoruna danışılarak kontrol edilmesi gereklidir. Bu siteyi ziyaret eden kişiler bu uyarıları okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bilgilerinize saygı ile arz ederiz.

0 312 511 2445

Bizi Hemen Arayın!

0 506 939 2838

Whatsapp Randevu!

Bize Ulaşın

randevu@denthallclinic.com
× Sorularınız İçin WhatsApp