Ankara Çocuk Diş Doktoru

Ankara’da çocuk diş doktoru, çocuk dişi yetişkinlerden önemli ölçüde farklılık gösterir. Bunun nedeni, çocukların ağız yapısı ve diş yapılarının yetişkinlerle kıyaslandığında belirgin şekilde değişiklik göstermesidir.

zirkonyum dis kaplama denthall
Dr. Dt. Fatma Tekin Kaymaz

Ortodonti Uzmanı

12 Yıllık Tecrübe

Çocuk Diş Doktoru Ankara
Çocuk Diş

Çocuk Diş
Kliniği (Pedotonti)

Ankara çocuk diş kliniği uzmanlık alanı yetişkinlere göre çok daha fazla uzmanlık gerektirir. Çünkü çocukların diş yapıları yetişkinlerden daha farklıdır. Yeni gelişen dişlerin tedavisinin eğitimli uzman doktorlar tarafından gerçekleştirilmesi gerekir. Ağız yapısı ve diş eti yapısı da yetişkinlere göre çok daha başkadır. Sırf bu durumdan ötürü 5 yıllık diş hekimliği bölümünü bitirdikten sonra ayrıyeten çocuk diş hekimliği bölümünü de okumak gerekir. Kliniğimizde yeterli tecrübe ve eğitime sahip birbirinden çok diş hekimi bulunmaktadır.

Ankara Çocuk Diş Kliniği doktorlarımız genel olarak 0-13 yaş grubuna kadar tedavi uygulamaktadır. Pedodonti olarak da bilinen çocuk diş hekimliği bölümü, çocukların süt dişlerinin ve daimi dişlerinin korunmasını sağlama, genetik, çürük ve travmaların diş etleri üzerinde oluşturduğu etkenleri yok etme ve oluşan sorunlara kalıcı çözümler sağlama amacıyla kurulmuştur. Pedodonti bebeklikten ergenliğe kadar ağız sağlığını korumak için, çene ve yüz bölgesini düzenli olarak takip eder. Bunların yanı sıra çocukların diş sağlığı için de koruyucu önlemler alır. Pedodonti diş hekimliği ile ilgilenen doktorlara da pedodontist adı verilir.

Çocuk Diş Hekimliği (Pedodonti) Nedir?

Ankara çocuk diş hekimliği nedir konusu pek çok kişi tarafından özellikle yeni bebeği olmuş ebeveynler tarafından sıklıkla merak edilir. Pedodonti bebeklikten ergenlik dönemine kadar olan bireylerin ağız, diş ve çene sağlığını koruyan sağlık bilim dalıdır. Çocukların dişlerinde ve ağız yapılarında herhangi bir sağlık sorunu görüldüğünde ilgili tedaviyi gerçekleştirirler. 0-13 yaş aralığındaki çocukların diş sağlığı bu bölüm tarafından desteklenir. Gerektiği durumlarda da uygun tedavi uygulamaları gerçekleştirilir. Bizler de çocukların ağız ve diş sağlıklarının korunması adına en iyi uzman doktorlarla hizmet vermekteyiz.

Pedodonti alanında ilgilenen hekimler çocuk, bebek ve gençlerin ağız ve diş sağlığının korunması adına ağız ve diş sağlığına yönelik ilgili koruyucu ve önleyici tedavileri de gerçekleştirir. Çocuk Diş Doktoru denince birden fazla tedavi yöntemini göz önünde bulundurmak gerekir. Çocuk dişi protezi, kanal tedavisi, dolgu tedavisi, ampütasyonlar, endodontik tedaviler, kötü ağız alışkanlıklarını bırakma tedavileri ve beslenme önerileri Ankara Çocuk Diş Hekimliği hastanemizde gerçekleştirilen tedaviler arasında yer alır.

Ankara Pedodonti Kliniği

Ankara Pedodonti kliniği sayesinde çocuklarınızın her türlü diş tedavisi yaptırılabilir. Kliniğimizde yer alan hekimler destekleyici tedavileri ile hem çocukları hem de ebeveynleri var olan korkularından arındırır. Uzman hekimlerimiz bebeğin o anki diş durumunu ve ilerideki diş tedavi süreci hakkında ebeveynleri bilgilendirir. Bu yüzden ilk dişlerini çıkaran bebeklerin ilk muayenelerini yaptırmaları son derece önemlidir. Düzenli olarak yapılan diş kontrolleri oluşabilecek çürüklerin önüne geçmeye yardımcı olur.

Bebeklerde İlk Diş Muayenesi Ne Kadar Önemli?

Bebeklerde ilk diş muayenesi yeni anne babalar tarafından sıklıkla merak edilir. Bebeklerin ilk süt dişleri çıkmaya başladığı zaman mutlaka uzman bir doktora gitmek gerekir. Bebeklere uygulanan ilk diş muayenesi hem onların ağız ve diş sağlığını hem de konuşma yetisini olumlu yönde etkiler. Bu nedenle diş hekimlerinin en çok üzerinde durduğu konu bebek diş bakımıdır. Çocuklarda toplamda 20 adet süt diş bulunur. Her bir diş gelişimi pedodonti uzmanı tarafından itina ile değerlendirilmelidir. İlk muayene esnasında sadece diş sağlığı değil çocukların çene yapısı da değerlendirilir. Dişlerin daha düzenli şekilde büyümesi için sağlık sorunlarının en baştan kontrol edilmesi baştan gerekli tedavinin uygulanması gerekir. Siz de çocuğunuzun ilk diş muayenesini yaptırmak istiyorsanız Çocuk Diş Doktoru Kliniği hastanemize gelebilirsiniz.

Bebeklerde Diş Çıkarma Süreci Nasıl Olur?

Çocuk Diş Kliniği anne ve babaları diş çıkarma süreci hakkında sık sık bilgilendirir. Sağlıklı diş gelişimi için bebeklerin diş gelişiminin yakından takip edilmesi gerekir. Sağlıklı bebeklerde diş çıkarma dönemi 6-7 aylıkken başlar. Ancak bu süreç bebekten bebeğe göre farklılık gösterebilir. Genetik faktörler de bebeklerin diş çıkarma dönemi hakkında etkilidir. Diş çıkarma dönemine 2-15 aylıkken girilir. 20 süt dişi tamamlayana kadar diş çıkarma dönemi devam eder.

Ankara Çocuk Diş Kliniği hekimlerimiz diş çıkarma döneminde bebeklerin iştahında azalma olduğunu sık sık belirtir. Bu süreçte genelde sulu yemekler tercih edilmelidir. Anne sütü emen bebekler diş çıkarma döneminde anne göğsünde kendini daha huzurlu eder. Bebeklerde bu dönemde ateş, enfeksiyon, aşırı salya akıtma, geceleri süren huzursuzluk ve ağız kenarında kızarıklık oluşması sık görülür. Diş etlerinde yoğun kaşıntı görülmesi nedeni ile parmakların ve elin sık sık ağza gitmesi oldukça doğaldır. Diş etinde şişme ve iştahsızlık da bebeklerin diş çıkardığının belirtisidir. Birtakım jeller sürülerek bebeklerin diş çıkarma döneminin rahatlatılması sağlanabilir. Aynı zamanda içinde papatya, kalsiyum bulunan granüller de bebeğe verilebilir. Bunlar da diş etlerinin kaşınmaması için etkili olabilir. Bebeğinizin diş çıkarma döneminde rahatlamasını bu ürünler ile sağlayabilirsiniz.

Bebeklerde Görülen Biberon Çürüğü Nedir?

Çocuk Diş Doktoru biberon çürüğü konusunda da aileleri sık sık uyarır. 6 yaşından küçük çocuklarda çürük başlangıcı gibi beyazlık görülebilir. Çürük nedeni ile kaybedilen dişlerin sayısında artış görülüyorsa biberon çürüğünden bahsedilebilir. Bu durumun en büyük nedeni bebeklikten itibaren dişlerin sürekli olarak şekerli gıdalara temas etmesidir. Bu nedenden ötürü meyve suyu, inek sütü ve formül sütler bebeklerde diş çürüğüne sebebiyet verebilir. Özellikle tatlıya batırılmış emzikler diş çürükleri için kaçınılmazdır. Bu nedenle bebeği sırf emzik emsin diye  tatlandırıcılar ile tanıştırmamak gerekir. Ağız bakım rutininin de düzenli bir şekilde yapılması gerekir. Bebeğinizde biberon çürüğü olduğunu düşünüyorsanız kliniğinizden destek alabilirsiniz.

Pediatrik diş hekimi biberon çürüğü hakkında ebeveynleri bilgilendirir. 6 yaşından küçük çocuklarda çürük başlangıcı görülebilir. Çürük nedeni ile kaybedilen dişlerde artış görüldüğü zaman çocukluk çağı çürüğünden bahsetmek mümkün olur. Çocukluk çağı çürüğü halk arasında biberon çürüğü olarak bilinir. Bunun en büyük sebebi bebeklik çağından beri dişlerin şekerli gıdalarla sık temas etmesidir. Ayrıca dişlerin iyi temizlenmemesi ve bebeğin sürekli emzik ve biberon tüketmesi de biberon çürüğüne yol açar.

Çocuk diş doktorları inek sütü, devam sütü ve meyve suyunun biberon çürüğüne yol açacağını söyler. Ayrıca sırf bebek huysuzluk yapıyor diye verilen şekere bandırılmış emzikler, gece boyu ağızdan düşmeyen biberonlar zamanla dişlerin çürümesine yol açar. Bunun için bebekleri özel bir durum olmadığı müddetçe biberon ve emziğe alıştırmamak en doğrusudur. Ankara Pedodonti hekimlerimiz sizlere gereken her türlü bilgiyi sunacaktır.

Çocuk Diş Doktoru: Miniklerin gülüşlerini sağlıklı ve güzel hale getirmek için en iyi tedavi yöntemlerini uygular.!

Ankara Çocuk Diş Doktoru Ücretleri

Ankara diş hekimliği ücretleri uygulanacak tedaviye göre farklılık gösterebilir. Bu nedenle ilk önce kliniğimize gelerek ön muayene olmalı ve sonrasında ücretleri öğrenmelisiniz. Uzman doktorlarımıza bütçe dostu fiyatlarla çocuğunuzun diş tedavisini güvenle yaptırabilirsiniz.

İlk Diş Muayenesi Ne Kadar Önemli?

Pedodonti uzmanları genel olarak bebek ve çocuklarla ilgilenir. İlk diş muayenesi önemli mi sorusu genelde yeni anne babalar tarafından merak edilen bir konudur. Bebekler ilk dişlerini çıkardığı andan itibaren rutin kontrollere gitmek gerekir. Ağız ve diş sağlığı muayenesi onların ileriki zamanlardaki ağız sağlığını ciddi boyutta etkiler. Çocuklarda ilk çıkan dişlere süt dişi adı verilir. Çocuklarda toplamda 20 adet süt diş bulunur.

İlk diş muayenesi konusunda sadece çürükler değil, çürüklerle ilgili olabilecek ağız sorunları, çocuğun çene yapısı da detaylı bir şekilde kontrol edilir. Dişlerin gelişimini doğru bir şekilde tamamlayabilmesi için dudak ve çene yapısındaki istenmeyen görüntüler, sağlık problemleri en baştan kontrol edilmelidir. Bu nedenle çocuklarınızın pedodonti muayenesini aksatmamanız tavsiye edilir. Bu süreçte Ankara Çocuk Diş  Kliniği’mizden yardım alabilirsiniz.

Pedodonti ile Diş Çıkarma Süreci Kolay Olur mu?

Pedodonti uzmanları, diş çıkarma süreci konusunda anne ve babaları bilgilendirir. Çünkü bu süreçte en önemli kriter çocukların diş çıkarıp çıkarmadığını anlamaktır. Sağlıklı bebeklerde diş çıkarma dönemi 6-7 aylıkken başlar. Ancak bu süre bebekten bebeğe göre farklılık gösterir. Bebeklerde diş çıkarma dönemi genelde genetik geçmişine bağlıdır. Diş çıkarma dönemine 2-14 aylıkken başlanır. 20 süt diş tamamlanana kadar da devam eder. Bu da ortalama bebek 28 aylık olana kadar sürer. Bebeklerin dişi aynı anda 1-2 tane veya 1-2 ay arayla çıkabilir. Bazı bebekler aynı anda iki diş çıkarırken bazıları birkaç ay ara ile birer diş çıkarır.

Pedodonti ile diş çıkarma dönemi daha kolay olur. Pedodonti uzmanları bu dönemde bebeklerin iştahının azaldığını belirtir. Bu süreçte bebekler daha çok sulu gıdaları tercih eder. Emen bebekler bu süreçte anne göğsünü tercih edebilir. Diş çıkarma döneminde genelde ateş, halsizlik, huysuzluk ve emme isteği çok sık görülen belirtilerdir. Ayrıca bu süreçte bebekler sürekli ellerini ağzına götürme, salya akıtma ve damaklarını bir şeyler ile karşıma gibi davranışlarda bulunur. Pedodonti uzmanları bu süreçte bebeğin damaklarının bir şekilde rahatlatmak için jel ya da toz şaselerin kullanılabileceğini belirtir.

Çürük Oluşumunu Önlemek Mümkün müdür?

Eğer çürük oluşumu başladıysa bunun ilerlemesini önlemek pek de mümkün değildir. Ancak çeşitli yöntemlerle azaltmak mümkündür. Çürüğe neden olacak pek çok bakteri vardır. Bu bakteriler de şekerle beslenir. Bunun için bebek ve çocukların aldığı besinlere çok dikkat etmek gerekir. Meşrubat, şekerli gıdalar, işlenmiş gıdalar ve tatlılarla beslemek hiç doğru değildir. Ayrıca ağız bakımının da en iyi şekilde yapılması gerekir. Çocuklara mutlaka sabah akşam diş temizliğinin alıştırılması gerekir. Bununla birlikte her yemekten sonra dişler fırçalanmasa bile mutlaka ağız çalkalanmalıdır. Bu sayede çürük oluşumu önlenebilir. Siz de  Çocuk Diş Doktoru kliniğimizden çocuklarda çürük oluşumu hakkında merak ettiğiniz detayları öğrenebilirsiniz.

Tüm Sorularınız İçin Sizi Dinliyoruz

Sorularınızı bizim için önemli ve değerli birer geri bildirim olarak görüyoruz. Sizin memnuniyetiniz ve ihtiyaçlarınız doğrultusunda hareket etmek bizim için en öncelikli hedefimizdir. Herhangi bir konuda merak ettiğiniz, anlamak istediğiniz veya yardıma ihtiyaç duyduğunuz her şey için buradayız.

cocuk dis doktoru ankara 6
Çocuk Diş Hekimi Ankara

Çocuğunuzun ilk dişi çıktığında, genellikle 6 ay içinde çocuk diş doktoruna muayene ettirilmesi önerilir. Bu, erken yaşta diş sağlığını korumak için önemlidir.

Muayene sırasında çocuk, diş hekimi tarafından nazikçe muayene edilir. Dişlerin durumu kontrol edilir, gerektiğinde temizlik yapılır ve çocuğun ağız sağlığı hakkında bilgi verilir. Muayene eğlenceli bir şekilde yapılmaya çalışılır, böylece çocuk korkmadan sürece katılır.

Çocuk diş doktoru, çocukların rahatlamasını sağlamak için oyun oynama, renkli araçlar kullanma veya eğlenceli hikayeler anlatma gibi yöntemler uygular. Ayrıca, işlemler sırasında sakinleştirici teknikler de kullanılabilir.

Çocuk diş doktoru muayene ücretleri tedavi türüne, diş doktorunun uzmanlığına ve klinik imkanlarına bağlı olarak farklılık gösterir.

 

Uzman Doktor Kadromuzla
Sizleri Denthall Kliniğimize Bekliyoruz

Doktor Fatma Tekin
Dr. Dt. Fatma Tekin Kaymaz

Ortodontis

placeholder 5

Genel Diş Hekimi

× Sorularınız İçin WhatsApp